Al van kleins af aan stond ik uren bij mijn moeder te kijken als zij kleding maakte voor de 6 kinderen, vader, anderen en haarzelf. Ik weet dat nog heel goed, ook al was ik toen nog maar heel klein.
Ze zei altijd als het patroon niet precies is, klopt er niets van de stof patronen en kon ze ook niet de patroondelen goed in elkaar zetten. Ze zei dan heel vaak: “een goed begin is het halve werk”. Dit heb ik altijd meegenomen in het vak zelf.
Toen ik 6 was wilde ik het zelf doen en kreeg ik mijn eigen trapnaaimachine, Ik vond dit geweldig en werd een superster op het gebied van recht stikken. Al snel ontstond er een passie voor het vak.
S ’avonds en in mijn vrije tijd werden er vele uren besteed aan het maken van kleding en andere creativiteiten. Ik heb zelfs toen al een handwerkclubje opgericht waar kinderen punniken, breien, haken enz. konden leren. Later, omdat het huishouden doen en voor de kinderen zorgen niet uitdagend genoeg was voor mij, ging ik kleding op maat maken voor mensen met moeilijke maten of die een handicap hadden.
Negen jaar later vroeg iemand aan mij; “waarom begin jij niet voor jezelf. Het lijkt wel kunst wat jij allemaal maakt”. Toen ben ik gaan nadenken en na veel overleg met mijn vorige baan als winkelbediende in de slagerij ben ik voor mezelf begonnen. Het bedrijf heette toen ‘ontwerp en naaistudio Floor dans- en showkleding’.
Na enige jaren als zelfstandige gewerkt te hebben, kwam er dus een borduurstudio bij met de naam Borduur-, ontwerp- en naaistudio FLOVO.
Op een gegeven moment werd deze ruimte te klein en gingen we op zoek naar een nieuwe ruimte van 60 tot 80 vierkante meter. In die tijd zette T&T sportkledingproductie haar bedrijf te koop omdat de eigenaar met pensioen ging. Dit bedrijf hebben we toen overgenomen en de nieuwe bedrijfsnaam werd BON FLOOR sportkledingproductie. Na 6 jaar werd deze te klein want we wilde uitbreiden. Sinds 1 mei 2014 was ons bedrijf gevestigd op Alfred Nobel straat. Later op 1 december 2015 zijn wij verhuisd naar Corridor 17b met parkeer ruimte aan een doorgaande weg. Dit om aan de vraag van onze klanten tegemoet te komen.
Door de nieuwsgierigheid, gedrevenheid en door allerlei cursussen op gebied van verwerken van stoffen en door zelf uit te vinden hoe het de beste manier is zijn er vele handigheden die ik ken die niemand anders weet. Zelfs nu volg ik nog alles op de voet en ga ik nog steeds naar cursussen om bij te blijven. Ook bezoek ik vakbeurzen om de nieuwe ontwikkelingen in stoffen bij te houden zoals b.v. softshell en bacterie en/of uv beschermende stoffen.